11 december 2007

Container gearriveerd

Onze tijd in Nederland vliegt voorbij, we zijn alweer meer dan een week in Nederland. En koud hebben we het nog steeds, maar dat zal wel zo blijven.

Vandaag is de container voor Mali gearriveerd en staat de tijd van vullen voor de deur. Het is altijd weer passen en meten om een en ander goed in de container te krijgen. Dit keer wordt de klus makkelijker (aldus Anco), omdat we hem niet tot de nok toe hoeven te vullen.

Het gewicht van de batterijen en trekker is al zo groot, dat we wellicht over de genoemde standaard kilo’s heengaan. Om deze reden hoeven we dit keer niet alles op alles te zetten om elk gaatje te vullen. Al was het afvullen met Nederlandse lekkernijen natuurlijk ook een heerlijk vooruitzicht ;-)

De komende twee dagen staan dan ook in het teken van sorteren, inpakken en de container reisvaardig maken. Het regenachtige Nederlandse weer helpt daar helaas geen handje bij.

Onze oproep voor spullen in de vorige weblog gaf leuke reacties. Van allerlei kanten wordt met ons meegedacht en spullen, groot of klein, aangeleverd. Namens onze Malinese vrienden bij voorbaat dank!

Ook krijgen we de vraag regelmatig gesteld of we weer uitzien naar ons vertrek naar Mali. Ons antwoord is altijd tweeledig: ja, omdat we zien dat er nog zoveel (meer) te doen is. Nee, omdat we familie en vrienden weer achterlaten.

Het leven in Nederland – eigen taal en cultuur – is nu eenmaal makkelijker. Wat overigens niet per definitie wil zeggen beter. We hebben de laatste drie jaar gezien dat we als het ware een stukje credit hebben mogen opbouwen bij de Afrikanen. Het is nu als het ware tijd voor “het echte werk”.

De Franse taal gaat ons beter af, belangrijke contacten zijn gelegd en we weten onze weg meer en meer te vinden. Al blijf je natuurlijk altijd voor verrassingen staan ;-)

Projecten tot ons verlof zullen zich met name richten op: volledige energievoorziening (van de zon) op de bijbelschool in Koutiala, reizen naar de Hope Clinic in Guinee, het bouwen van een nieuwe ziekenhuis website en de productie van een tweede gezondheidsvideoclip.

We houden u graag op de hoogte!

Geen opmerkingen: