10 maart 2007

Stap voorwaarts Bolle Mineurs

Grr, moet me aan het begin van deze weblog er écht toezetten om bij mijn geplande onderwerp (tekenen contract jeugdgevangenis) te blijven in plaats van de onvrede met onze ISP (Internet Service Provider) de laatste tijd. Zie dat onze website alweer zo nu en dan niet bereikbaar is. Grr, ik zal in ieder geval niemand Active24 als ISP aanraden….

De jonge jongensgevangenis dus… Gisteren, vrijdag 09 maart 2007, is - tot onze vreugde - een vernieuwd samenwerkingscontract getekend (zie foto onder)! Dit nieuwe contract legt duidelijker ieders taken en verantwoordelijkheden vast, wat hopelijk de communicatie en dus samenwerking tussen ons en de gevangenis(directeur) verbeterd.

De gevangenisdirecteur had gisteren goede moed. Uiteraard kwam hij wel weer wat laat op de afspraak (naar Malinese gewoonte ;-) en liet hij zijn stem horen over een en ander aangaande het contract. Toch gaan we deze nieuwe computerperiode in met meer vertrouwen. Er is echter één probleem.

Onze computerleraar voor de gevangenis, Joel, heeft afgelopen maandagavond een motorongeluk gehad. We hebben hem kort daarna opgezocht en het was voor ons wel duidelijk dat hij voorlopig niet mobiel zal zijn. Zijn been, bovenbeen tot aan de enkel, zit in het gips en de arts had gezegd dat hij minimaal 10 dagen er niet op mocht lopen.

Uiteraard waren we dankbaar dat hij niets ernstigers had, maar het gaf wel even een domper voor beide kanten als het gaat om de ‘frisse start’ die we voor ogen hadden na ondertekening van het contract. Maar toch, gezondheid gaat voor… Helemaal in een land als Mali.

Joel zelf wilde al na een paar dagen zijn gips eraf laten halen, zodat hij weer aan de slag kon. Wij hebben hem echter aangeraden het advies van de arts op te volgen en rustig aan te doen. Dit om ook te voorkomen dat een te snelle start hem later duur komt te staan.

Zodra hij op de been is, gaan we dan ook weer aan de slag in de gevangenis. We zorgen dan dat de computerzaal weer gereed is voor gebruik, compleet met computers die een ‘upgrade’ hebben ondergaan. Ondanks deze onverwachte tegenslag zijn we toch ontzettend dankbaar met deze stap voorwaarts.

Mochten jullie Joel een helpende hand willen toesteken, dan kan dat. Naast zijn lichamelijke wonden, is ook zijn brommer (belangrijk vervoermiddel voor hem / zijn werk) er niet best aan toe. Een financiële bijdrage voor hem is dan ook meer dan welkom! Neem dan even met ons contact op….

Blijf de weblog volgen, waarin we jullie op de hoogte zullen houden van o.a. de voortgang van dit project….

Geen opmerkingen: