20 april 2010

Blijf dromen!

Groeten vanuit Bamako! We zijn "onverwachts" een paar dagen extra in de hoofdstad, mede als gevolg van de uitbarsting van de vulkaan in IJsland. Ook de vluchten naar Europa vanuit Mali zijn hierdoor geannuleerd, waardoor bezoekers daar de "dupe" van worden...

De tijd gaat nu snel, de laatste weken hebben hun intrede gedaan. Na Bamako zullen we nog één keer naar Burkina Faso afreizen, om het werk op de scholen af te maken.

De gezondheidsvideo is inmiddels helemaal klaar en verspreid. Er komen positieve reacties op. Momenteel zijn we al aan het "dromen" over een ander medium dan de DVD om video's op te verspreiden. De DVD doet het toch niet goed in een warm en stoffig klimaat als Mali :) We zullen dan ook gaan onderzoeken of we de volgende video in een formaat kunnen maken dat verspreiding via mobiele telefoons mogelijk maakt. Dat zal de te verspreiden boodschap ten goede komen. Tips voor de uitwerking zijn altijd welkom!

Ook het ministerie van gezondheid is momenteel een campagne begonnen, waarbij ze levensbelangrijke (letterlijk) informatie verspreiden via de mobiele netwerken. Eén van de boodschappen - voedt je kind tot 6 maanden met niets anders dan moedermelk, dus geen water! - kwam ook voor in de video over babyvoeding. Schot in de roos!

Anco blijft ook doordromen over tuinenwerk op de bijbelschool Bethel. Een grote kerk in Amerika - we hebben deze twee jaar geleden ook bezocht - komt hierin naast hem staan en gaat een en ander investeren om de droom werkelijkheid te maken. Het lijkt de juiste tijd nu, omdat ook de Malinese leraren en leerlingen nu actief meedenken en meedoen. Nu ze iets van de visie geproefd hebben, worden ze enthousiast!

Ook zijn we in contact met een jonge Malinees, die op het conservatorium in Bamako zit. Hij is erg getalenteerd en zoekt een mogelijkheid om christelijke muziek(video's) grootschalig te verspreiden. Het is voor een Malinese musicus niet makkelijk om ook van zijn gave te leven. Veel bekende zangers / musici trekken weg om hun heil te zoeken in Frankrijk en elders. En vaak met succes!

Toen ik gisteren met hem chatte en hem de onderstaande muziekvideo liet zien werd het even stil aan de andere kant. Hij vertelde me dat dit precies is waar hij over zat te mijmeren. Ook was hij al een en ander aan het uitwerken op papier - voordat hij de video onder ogen kreeg. We hebben hem aangemoedigd groot te (blijven) denken en zijn droom te volgen. Waar mogelijk proberen wij hem dan te helpen en wie weet....dansen we over een jaar door de Malinese straten :)

Geen opmerkingen: