11 februari 2009

Vrouwen hebben recht...

Dat (jonge) vrouwen recht op leven hebben, is in Nederland niet meer dan normaal?! Toch is het niet zo vanzelfsprekend als het lijkt.

Bij het nemen van deze foto dacht ik aan de vrouwen als motor van de (Malinese) maatschappij. Vrouwen zijn harde werkers, zowel buitenshuis als binnen het gezin.

Hun leven is zwaar en niet zonder gevaar. Gisteren nog werd er een bloedende vrouw achter op de motor het ziekenhuisterrein opgereden. Als het ziekenhuis hier in Koutiala er niet geweest was, zou ze wellicht zijn doodgebloed. En helaas is zij niet de enige, de kans dat een vrouw voor, tijdens of na de bevalling overlijdt (door bloedingen) is 1 op 10!

Boos word ik dan ook als er gewacht moet worden met een operatie. Waarom? Omdat manlief zijn akkoord moet geven en hij dit keer (eens) niet de rijder van de motor was....

Het is altijd bijzonder om te zien hoe blijmoedig de meeste vrouwen zijn. Daarin zit hun kracht!
Het is dan ook een 'eer' om video's met en voor deze groep te maken. Om o.a. meer begrip te kweken voor de positie van de vrouw...

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Ewien

Door verhalen als het jouwe en je prachtige foto breng je het wel onder de aandacht. Dan heb je toch iets bijgedragen aan de oplossing van het vrouwenonrecht; ook al is het maar een druppeltje misschien.
Sterkte en succes met alles daar!
groetjes Jac