24 februari 2008

Zonnig & groen Bethel

De komende maand wordt een volle, maar interessante maand. In maart gaat Anco écht van start met het Bethel solar bijbelschool project. Hij wil de hele bijbelschool van zonne-energie voorzien en daarbij is de droom om in 2008/2009 Bethel van een droog, dor gebied om te “toveren” in een groene oase.

Zendingswerkers en leraren / dominees op Bethel zijn razend enthousiast over dit project. Er wordt al druk gepraat over verschillende mogelijkheden en deze om te zetten in de praktijk.

Morgen (maandag) treedt een groep Dogon mensen aan (staan bekend om hun graafkunsten ;-) om met het zware graafwerk te beginnen. Anco wil onze aangekomen 20 ft container “begraven”, om zo de enorme batterijen nodig voor de zonnepanelen koel te houden en stofvrij. Geen eenvoudige klus als de temperaturen overdag alweer oplopen tot zo’n 35 graden.

Deze groep mannen komen speciaal uit hun dorp om deze klus te klaren. Ze willen het in 15 dagen tijd gaan doen. Anco zal het graven overzien, ikzelf wil van dit project een foto-album bijhouden. Op deze wijze kunnen jullie en anderen ook zien hoe een en ander vordert.

Zoals het eruit ziet gaat het filmen ook in maart van start. Het script is klaar en vertaald, de verschillende scènes overdacht. Volgende week hoop ik mijn crew bij elkaar te zoeken en hen een kleine twee weken de tijd te geven om de teksten uit hun hoofd te leren.

Het échte filmen zal niet meer dan twee ochtenden voor 10 uur (vanwege de zonnestand) en een namiddag in beslag nemen. Maar ja, de montage moet ook nog worden gedaan voordat we naar Nederland komen. Dit keer hebben we echter het script vooraf beter uitgewerkt, dus dat moet in ons voordeel gaan werken ;-)

Zoals een ieder wel merkt die de Weblogs bijhoudt, is onze frequentie wat naar beneden gegaan. Of dit in de toekomst weer gaat oplopen, we zullen zien. De afgelopen twee maanden heb ik (Ewien) nog steeds niet zoveel tijd achter de computer doorgebracht, puur omdat mijn lichaam dan gaat protesteren.

Een warmer wordende groet vanuit Mali!

Geen opmerkingen: