22 juni 2005

Website to build!

Zag dat het alweer de hoogste tijd was om een update te geven op 'ons leven'. Het gaat goed met ons, eigenlijk steeds beter. De wonden van Anco helen goed, al duur het nog wel een weekje of 1,5 (vermoeden we) voor de wonden echt helemaal dicht zijn. Al met al zijn we er toch al ruim 3 weken zoet mee.

Hierdoor heeft een deel van het werk ook enigszins stilgelegen. Anco is sinds vorige week weer lekker aan het werk. We hebben in ons huis een gedeelde logeer-/werkkamer. Sinds kort met een verfrissende airco erin, omdat de computerschermen (met name!) het zo nu en dan gewoon lieten afweten.

De komende weken is Ewien met name druk met het 'vullen' van de website voor het Koutiala Hospital in Mali. De datum om 'online' te gaan is gepland op 1 juli a.s. Dit betekent ook dat ze enigszins afhankelijk is van collega's die hun best doen (tussen het werk door) inhoud/content voor de website aan te leveren.

Ook komen er bij het vullen van de website 'hindernissen' naar boven die van tevoren niet te zien / te voorspellen waren. Laat Ewien zo nu en dan ook (te) perfectionistisch zijn, en dan is het plaatje rond. Het is maar goed dat Ewien en Anco eenzelfde werkkamer 'delen', want dat houdt er de moed in ieder geval goed in!!

Vandaag is het domeinadres voor de nieuwe website geregistreerd. T.z.t als de website echt klaar en online is, zullen we jullie hier zeker van berichten! De website is met name bedoeld om 'werkteams' informatie te verschaffen over (de stand van bouwen van) het ziekenhuis alhier en om nieuwe sponsors 'aan te trekken'.

We kregen van de week te lezen dat Mali de ergste plek ter wereld is momenteel om moeder te zijn. Volgens de 'jongste' statistieken sterft 1 op de 10 moeders op of rond het kraambed. Nu lijkt ons dat wat aan de hoge kant (Ewien had eerder statistieken gezien van 1 op 100), maar dat veel moeders overlijden is wel duidelijk. Een ziekenhuis als in Koutiala, speciaal gericht op de zorg voor vrouwen en kinderen, is dan ook meer dan nodig!

Geen opmerkingen: